Een energie warmtepomp haalt met een warmtewisselaar warmte uit de lucht, bodem of uit het grondwater. Elementen die altijd aanwezig zijn. De warmte kan gebruik worden om uw huis of douchewater te verwarmen. Sommige pompen kunnen ook warme lucht omzetten in koele lucht. Op deze manier hebt u zomers een aangenaam klimaat. 

Rendement warmtepomp

Energielabel woningWarmtepompen hebben een hoog rendement. Hierdoor kan u uw energieverbruik (aanzienlijk) verlagen en zal u energierekening lager uitvallen. Besparingen tot 25 procent zijn haalbaar. Dit heeft een gunstige invloed op het energielabel van uw woning.

Door de sterk schommelende buitentemperatuur ligt het rendement van lucht warmtepompen altijd lager dan bij water warmtepompen.

Welke soort warmtepomp?

Het grote voordeel van een lucht warmtepompen is dat hiervoor geen grondboring noodzakelijk is en daarmee vrijwel geschikt is voor iedere situatie. Wilt u de mogelijkheden bespreken voor uw woning of bedrijfspand? Neem dan contact op.

Warmtepomp voor bestaande woning

Subidie warmtepomp

Vanuit de overheid zijn er subsidieregeling met betrekking tot warmtepompen. Of die op dit momenten beschikbaar zijn? En of ze op uw situatie van toepassing zijn? Dat bekijken we graag. We houden de ontwikkelingen voor u in de gaten.

Hebt u vragen over de actuele stand van zaken? Neem dan contact met ons op.